Elisenda Roca presenta una novel·la a quatre mans adreçada als joves poc acostumats a la lectura

Doble mortal, escrita amb Salvador Macip, és una obra lleugera amb tocs de “misteri, intriga, sexe i violència” ambientada a Barcelona i a la Gran Bretanya

elisenda-roca_opt

Elisenda Roca, coautora de Doble mortal

Nil Montilla || La desaparició de Biel, germà de Julieta, després d’haver viatjat a Londres a veure el seu amic Max, portarà a la jove de 18 anys a embarcar-se tota sola en un avió amb destí a la Gran Bretanya per a buscar el seu germà. Aquest és el punt de partida de Doble mortal (Fanbooks, 2017), la nova novel·la de la periodista Elisenda Roca i del professor i científic Salvador Macip, escrita mà a mà entre els dos escriptors.

En la presentació a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia de Barcelona, amb la presència física de Roca i telefònica de Macip, la coautora ha explicat com, després de trobar-se un parell de vegades per a decidir el curs de la història, van escriure-la per separat, capítol a capítol, via e-mail. “Quan un escrivia un capítol, l’enviava a l’altre perquè el revisés. Era molt excitant pensar en què hauria escrit l’altre”, ha afegit.

Doble mortal és una obra que combina “misteri, intriga, sexe i violència” i gira al voltant de les aventures que viuen Julieta i Max a Anglaterra, a la recerca del germà i amic desaparegut. Des del principi, els autors buscaven una novel·la “amb una incipient història d’amor i un misteri incipient que calgués resoldre” i, a més, com ha comentat d’una manera distesa Elisenda Roca, tenien clar que els personatges no havien de morir. Això sí, Max i Julieta passen per escenaris i situacions molt diferents, alguns dels quals són difícils i perillosos.

Roca ha destacat que el procés de creació de l’obra ha estat “molt divertit” i que la novel·la compta amb tocs d’humor “a cada capítol”. De lectura ràpida i de capítols curts -que acaben amb una incògnita que es resol en el següent, un cliffhanger-, Doble mortal va dirigida en primer lloc als adolescents que estan poc acostumats a la lectura. Amb temes propers a ells, com les noves tecnologies, cerca atraure’ls i divertir-los, tot i que no “alliçonar-los”, ha matisat l’autora.

L’altre autor de la novel·la, Salvador Macip, no ha pogut assistir-hi perquè resideix, investiga i imparteix classes a la Universitat de Leicester (Regne Unit), però, a través d’una trucada, ha donat les gràcies als assistents a la presentació i no ha descartat una segona part de la novel·la, animant al públic a llegir-la i a gaudir-la.

Deixa un comentari