Natza Farré presenta “Curs de feminisme per microones”, una obra farcida d’humor i de denúncia

La presentació s’inclou en el cicle d’activitats organitzades a la UPF abans del Dia Internacional de les Dones, el dia 8 de març

feminisme-microones-019

Natza Farré en la presentació

Nil Montilla|| Curs de feminisme per microones (Ara Llibres, 2016) pretén ser un “curs de feminisme exprés”, però és molt més que això. Es tracta d’una obra reivindicativa, que, amb dades, humor i ironia, intenta convèncer totes les dones que han de ser feministes per naturalesa. Tot i que el llibre va sortir a la venda l’any 2016, l’autora el presenta a la Universitat Pompeu Fabra amb motiu de la Setmana de la Igualtat, de l’1 al 8 de març, com a preparació per al Dia Internacional de les Dones.

La presentació ha comptat amb la presència de l’autora, Natza Farré; Pilar Medina, professora de la UPF; i Gina Driéguez, estudiant i membre de la Comissió de Gènere, i ha girat al voltant de la reivindicació del feminisme basat en l’empoderament de la dona, en la presa de consciència. Farré, que ha defensat un feminisme amb “sentit de l’humor” -“tot i que després se’ns congeli el somriure”, ha afegit- ha parlat també de “terrorisme masclista” i ha criticat la manera com els mitjans tracten els casos de violència masclista.

Curs de feminisme per microones és, segons l’autora, una denúncia del masclisme encobert en totes les situacions de la vida quotidiana, i recorre també temes com la maternitat, els rols de gènere, tot fent una crida a la lluita conjunta de les dones per a alliberar-se dels rols i la imatge que se’ls han imposat.


Llegiu també:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s