Jordi Font i Cardona presenta “Després”

El poemari s’interroga sobre la mort i el retrobament amb les persones estimades

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Laura Trius || El polític Jordi Font i Cardona ha presentat a la llibreria Alibri de Barcelona el seu nou llibre de poesia: Després. Aquest poemari, editat per Pagès Editors, tracta el tema de la mort, i el “Després”on acompanyar a les persones que s’estimen. A la presentació han intervingut Xavier Albertí, que és director del TNC; Àngels Marzo, en representació de l’editorial; i l’autor del llibre, Jordi Font.


El llibre s’integra com a 188è volum de la col·lecció de poesia “La Suda” de l’editorial. Com ha explicat l’autor, el destí del llibre era, en un principi, totalment privat, ja que estava dirigit als seus fills, però un amic li va insistir a compartir-lo. Això explica l’organització del llibre, que no és una simple antologia de poemes, sinó que es tracta d’un únic poema llarg dividit en tres parts.

La primera de les parts consisteix en una sèrie de claus de vida que comparteix amb els seus fills. A continuació, el poema es desplaça a un nivell més profund, fent un viatge èpic per entendre el bé i el mal. Finalment, l’última part es tracta “d’una mena de cosmogonia que indaga sobre el sentit de tot plegat”, ha comentat l’autor. Tot això construeix un poemari que planteja, segons l’autor, velles interrogacions sense resposta, que et fan pensar i que et conviden a tenir una mirada més compassiva al voltant.

En referència a això, Xavier Albertí ha explicat que el llibre “incentiva a pensar en llocs que habitualment no pensem”. També s’ha destacat a la presentació que aquest tema tan profund només es podia tractar per mitjà de la poesia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s