Darrere el rastre dels poetes amb l’assaig “Poesia i identitat” del poeta i professor Jordi Julià

L’obra, guanyadora del Premi València 2016, es presenta amb una reflexió sobre la identitat a la llibreria La Central de Barcelona

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Laura Trius|| Quan t’enfrontes a l’anàlisi d’un text poètic de l’últim segle, un dels aspectes a tenir en compte és el problema de la identitat. Com explica Jordi Julià, després que el Romanticisme exposés el poeta i insistís en el caràcter biogràfic de la seva producció per triomfar estèticament, els autors han abandonat progressivament aquest model literari, optant per altres fórmules. Jordi Julià ha esmentat això a propòsit de la presentació del seu nou llibre Poesia i identitat. Lírica contemporània i formes de despersonalització –que pretén abocar llum sobre aquest fenomen- a la llibreria La Central del carrer Mallorca de Barcelona.

En la presentació hi participen, a més de l’autor del llibre: Jordi Lavina, que és poeta i crític literari, i Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim, organització que ha editat l’obra perquè va nomenar-la guanyadora del Premi València l’any 2016. Els participants han ressaltat diferents aspectes de l’obra: Jordi Lavina destaca l’habilitat de l’autor, Jordi Julià, perquè l’assaig recorre múltiples poetes, de vegades breument, “però és tan substanciós el que diu de cadascun d’ells”, que “fa obrir la gana” de llegir-los.

Poesia i identitat és un llibre que pot interessar no tan sols a les persones que estudien Literatura del llenguatge o Literatura comparada,com Julià, sinó també a tothom que gaudeixi o tingui interès per la literatura. El llibre, segons l’autor, “vol parlar d’identitats: reals i fictícies”.

Jordi Julià ha comentat també la seva experiència com a poeta per explicar el seu interès pel tema de la identitat en el poema. Tal com ha explicat, l’allunyament com a autor del text respon, en el seu cas, a la intenció de “posar-te en la pell de l’altre, i sortir d’un mateix”.


Llegiu també:

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s