La sociolingüística, gran protagonista de la nova obra de Joan Lluís-Lluís

L’autor perpinyanès parla en veu del protagonista de la novel·la El Navegant, Assiscle Xatot

016

Joan-Lluís Lluís es dirigeix al públic a la llibreria NoLlegiu de Barcelona

Laura Trius || L’escriptor Joan-Lluís Lluís ha parlat el dissabte 11 de febrer a la llibreria Nollegiu del Poblenou, a Barcelona, sobre la seva última novel·la d’aventures, El Navegant. El llibre, que ha estat editat per Grup 62, narra les aventures d’Assiscle Xatot, un personatge que posseeix la capacitat extraordinària de parlar totes les llengües.

En el transcurs de la xerrada a Barcelona, Joan-Lluís Lluís ha parlat de la novel·la, explicant a grans trets la seva temàtica de fantasia. Aquesta, com ha explicat l’autor, li va permetre tractar el tema de la lingüística i recórrer la situació sociolingüística de França al segle XIX. En referència a això, l’autor ha comentat com històricament la teorització sobre la llengua originària a partir de justificacions fonològiques va ser una recerca molt popular. Fins que, en el segle XIX va arribar a tal punt que la Société de Linguistique de Paris va prohibir tota discussió sobre l’origen del llenguatge.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El Navegant, doncs, barreja tant idees sociolingüístiques actuals amb altres de pròpies de l’autor, i per tant anacròniques, com idees més populars a l’època que data el relat. Per això mateix, ha explicat l’autor que la narració incorpora constantment “microrreflexions” i “microteories” de la llengua que aporten pes a la història.

Joan-Lluís Lluís és un escriptor en català que ha defensat l’ús de la llengua catalana com  a mitjà d’expressió i ha publicat més d’una desena de llibres en aquest idioma. Ha estat guardonat amb premis a obra publicada, com el premi Lletra d’Or per al millor llibre en llengua catalana, a propòsit de Les cròniques del déu coix. 

Anuncis

Un pensament sobre “La sociolingüística, gran protagonista de la nova obra de Joan Lluís-Lluís

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s